shape

Nieuws & Blogs

Raak geïnspireerd door de blogs, lees pestverhalen of blijf up-to-date met het laatste nieuws over de Week Tegen Pesten.

Type
Nieuws
27 mei 2024

Denk FF na! nieuwe thema 2024

Het thema met de slogan van de Week Tegen Pesten is bekend! We doen het allemaal wel eens; een spannend, leuk, interessant of juicy verhaal vertellen over een ander. Verleidelijk, maar het (door)vertellen van deze verhalen kan snel omslaan van onschuldig geklets naar schadelijk gedrag: roddelen, buitensluiten of pesten. De slogan van de Week Tegen Pesten 2024 ‘Denk FF na’ moedigt leerlingen aan om even stil te staan bij de mogelijke consequenties. Kwets ik iemand anders als ik dit doorvertel? Maak je leerlingen bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid in respectvol omgaan met elkaar.

Verder lezen

Lees meer over
Nieuws
10 oktober 2023

Dit was de Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten zit erop. Meer dan 1250 scholen deden mee en gingen aan de slag met het thema ‘Goed voor elkaar’. Het leverde mooie gesprekken op in vele klassen. De Week Tegen Pesten mag dan voorbij zijn, maar het belang van ‘Goed voor Elkaar’ houdt natuurlijk niet op. Laten we samen verder bouwen aan een veilig schooljaar en blijvend aandacht besteden aan respect, begrip en vriendelijkheid.

Verder lezen

Lees meer over
Ervaringsverhaal
29 september 2023

Darren zet zich in tegen pesten!

Op een gewone werkdag hadden wij een interessante e-mail in de inbox van ‘Week Tegen Pesten’. Het was een e-mail van de 12-jarige Darren. Hij mailde ons over zijn eigen ervaring met pesten en hoe vastbesloten hij daardoor is om pesten tegen te gaan. Hij wilde graag een bezoekje brengen aan het team van de Week Tegen Pesten om ons een paar vragen te stellen.

Verder lezen

Lees meer over
Blog
18 september 2023

Het recept voor een positieve groepssfeer

Het recept voor een positieve groepssfeer… is er niet. Tips hoe pesten tegen te gaan en wanneer je welke interventies kunt gebruiken voor een positieve groepssfeer, zijn er meer dan genoeg. Als die altijd en in alle situaties zouden werken, zouden we vandaag niet meer over pesten hoeven te praten. Maar helaas is dat niet zo.

Verder lezen

Lees meer over
Blog
04 september 2023

Ook achter pestgedrag schuilt een behoefte waar niks mis mee is

Droom even met me mee en stel je een school voor waar iedereen het helemaal goed heeft, een school die bijdraagt aan het levensgeluk van alle leerlingen, leraren en medewerkers. Het is een dynamische gemeenschap die zich aan één stuk door ontwikkelt en zich aanpast aan een wereld die continue verandert. Zo’n school is een veilige basis van waaruit leerlingen stappen zetten in een grote boze buitenwereld om hun dromen waar te maken.

Verder lezen

Lees meer over