shape

Nieuws & Blogs

Raak geïnspireerd door de blogs, lees pestverhalen of blijf up-to-date met het laatste nieuws over de Week Tegen Pesten.

Type
Nieuws
16 mei 2023

We zijn live!

Vandaag lanceren wij met trots:

  • Onze nieuwe website
  • De slogan van de Week Tegen Pesten 2023
  • Het nieuwe logo

Verder lezen

Lees meer over
Blog
18 februari 2023

Dit doet de leraar van het jaar 2022 tegen pesten

Wij, Lisah van Dam en Marijke van der Zalm, spraken met Lennart van der Meulen: Leraar van het Jaar 2022 van het basisonderwijs. Lennart is ruim zeven jaar leraar van groep 5/6 van basisschool de Gouden Griffel. Wij waren benieuwd naar zijn manier van lesgeven. En over hoe hij omgaat met de uitdagingen die in het klaslokaal kunnen voorkomen.

Verder lezen

Lees meer over
Blog
19 december 2022

De Zilveren Weken

Na elke vakantie doorloopt een groep bepaalde fasen in het proces van groepsvorming. De eerste weken aan het begin van het schooljaar worden de Gouden Weken genoemd. Deze weken zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming en fijne sfeer.

Verder lezen

Lees meer over
Blog
15 december 2022

‘Maar één Week Tegen Pesten? Grapje zeker?

Aan het begin van het schooljaar, in september, organiseerde Stichting School & Veiligheid weer de Week Tegen Pesten met dit jaar als thema ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’ In die ene week hebben ontzettend veel scholen naar het openingsfilmpje gekeken en lessen uitgevoerd. Maar wat blijft er daarna eigenlijk van overeind? Moeten we niet elk jaar, het hele jaar door, actief blijven tegen pesten?

Verder lezen

Lees meer over
Ervaringsverhaal
13 juli 2022

Persoonlijk pestverhaal Quincy

Dit is het waargebeurde pestverhaal van Quincy. Door haar zelf geschreven en ingestuurd naar de Week Tegen Pesten omdat zij met haar verhaal meer aandacht wil vragen voor pesten. Het meisje op de getoonde afbeelding is niet Quincy.

Verder lezen

Lees meer over