shape

Webinar Kick-off Week Tegen Pesten ‘Denk FF na!’

  • Door: Week Tegen Pesten
  • Tijd: 14:30 - 16:30
  • Locatie: Online
  • Sector: PO, GO, MBO & VO
  • Organisatie: Stichting School & Veiligheid
18 september 2024

We nodigen je van harte uit voor het Kick-off webinar boordevol inspiratie voor een succesvolle Week Tegen Pesten. Rondom het thema ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat‘ krijg je info van verschillende experts die je meteen kan inzetten bij de start van de Week Tegen Pesten in je klas en op jouw school. Luister en kijk mee. Je kunt ook je eigen vragen stellen of mooie voorbeelden geven uit jouw klas.

 

Programma

 📽 Openingsfilmpje
We beginnen het webinar met het openingsfilmpje van de Week Tegen Pesten. We geven je handreikingen hoe je dit filmpje kunt inzetten om samen met jouw klas het gesprek aan te gaan over het thema van dit jaar.

🏫 Invloed van roddelen op de groep
Is roddelen nou echt zo erg? We doen het toch allemaal? Leer meer over de positieve en negatieve kanten van roddelen en de invloed op de groep.

 📱 Kletsen op Social Media
Kinderen en jongeren die vandaag de dag opgroeien zijn digital natives: opgegroeid met de online technologie. Online ontmoeten ze elkaar – en waar mensen samenkomen, wordt gekletst. Wat er online gebeurt gaat ook mee naar school. Tot waar gaat eigenlijk jouw verantwoordelijkheid als leraar? En wat kun je doen als je als leraar te maken krijgt met online gedoe wat jouw klas in komt?

 👫 Jongens vs. Meiden
Laat je meenemen in de verschillen en overeenkomsten in hoe jongens en meiden roddelen en pesten. Durf je daarnaast ook met ons te kijken naar onze eigen gekleurde bril? Reageren we eigenlijk wel hetzelfde op jongens en meiden? En welke invloed heeft dat?

 ❓Q & A
Stel je vragen aan de experts en krijg inzichten en praktische tips om mee aan de slag te gaan.

 

De experts

  • Antoinette Kroes, werkzaam binnen de alliantie Worden Wie Je Bent. Ook is zij docent en onderzoeker bij Fontys OSO & Kenniscentrum YES (Youth Education for Society).
  • Loïs Gampierakis, adviseur sociale media Stichting School & Veiligheid
  • Marijke van der Zalm, adviseur pesten Stichting School & Veiligheid

Mis deze kans niet om je kennis te vergroten, inzichten op te doen en samen te werken aan een veilige leeromgeving voor onze leerlingen. Meld je nu aan voor het Kick-off webinar! Samen maken we een verschil. Tot dan!

 

Meld je aan

Kick-off webinar Week Tegen Pesten 18 september

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*