shape

Goed voor elkaar op sociale media

  • Door: Loïs Gampierakis en Frank Sikkink
  • Tijd: 15:30 - 16.45
  • Locatie: Online
  • Sector: PO & VO
  • Organisatie: Stichting School & Veiligheid
21 september 2023

Je kunt nu de webinar terugkijken.

Klik op bovenstaande knop om de webinar terug te kijken op YouTube.

Leerlingen zijn gefascineerd door de mogelijkheden die er online zijn. Maar dit heeft ook een andere, donkere kant: die van online pesten. En dat kan indringend zijn, want pesten gaat overal en altijd door en bereikt sneller meer mensen. Hoe ga je hier als onderwijsprofessional mee om?

‘Wat is mijn rol bij online pesten? Hoe reageer je op memes van de leraar of medeleerling? Weet je als leraar eigenlijk wel genoeg van de trending topics en moet je alles wel (willen) weten?’ Zomaar een aantal vragen die we tijdens deze workshop gaan behandelen.

Aan de hand van de casus Gossip Girl op TikTok nemen Lois en Frank je mee in deze dilemma’s, met name rondom het online pesten. Aangevuld met tips en tricks die direct in de klas toepasbaar zijn. Waarin we ook ingaan op preventie en mediawijsheid. Waar moet je rekening mee houden? En welke kennis heb je nodig bij die aanpak? Geef je nu op voor deze interactieve workshop om de volgende stap te maken binnen het #onlife.

Doelgroep: onderwijsprofessionals PO en VO

Loïs Gampierakis

Loïs Gampierakis werkt bij Stichting School & Veiligheid als adviseur aan ons Adviespunt. Hier krijgt zij dagelijks te maken met complexe casuïstiek die betrekking heeft op sociale veiligheid op school. Daarnaast houdt Loïs zich in het bijzonder bezig met sociale media in opvoeding en onderwijs, waarnaar zij ook onderzoek heeft gedaan.

Frank Sikkink

Frank Sikkink is werkzaam als inhoudelijk medewerker bij Stichting School & Veiligheid en Expertisepunt Burgerschap (waar School & Veiligheid één van de consortiumpartners is). Het Expertisepunt Burgerschap ondersteunt scholen bij het opzetten van het burgerschapsonderwijs.
Frank is tevens Expertcoach Mediaopvoeding, specialist op het gebied van jeugd & media. Al sinds 2004 geeft hij regelmatig gastlessen, ouderavonden en teamtrainingen rondom de gevaren en mogelijkheden van de (sociale) media.

 

Schrijf je direct in